Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε  τα νέα του Therapy.gr στείλτε μας το email σας: 
 
 
 
 
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία για τη Στυτική Λειτουργία


Περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνδρες στην Ευρώπη και δεκάδες χιλιάδες στη χώρα μας αναμένεται  να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία μέχρι το 2025!!!Αυτό τονίστηκε σήμερα , κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, από τον πρόεδρο της κ Δημήτρη Καντζαβελο και τον Γ.Γ της. κ  Αλκη Γρηγοράκη. Η αρνητική αυτή εξέλιξη, όπως εξήγησαν οι δυο επιστήμονες, οφείλεται στο γεγονός ότι ανησυχητικές  διαστάσεις έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η αύξηση των κρουσμάτων   από τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος με αιχμή του δόρατος τον καρκίνο του προστάτη, την στυτική δυσλειτουργία και την ακράτεια ούρων. Ταυτόχρονα με το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας και  σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από 100.000 άνδρες , στο δυτικό κόσμο και άγνωστος αριθμός στον υπόλοιπο, πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του προστάτη.  Επίσης με γεωμετρική πρόοδο αυξάνει και ο αριθμός των ανθρώπων  ( ανδρών και γυναικών) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ακράτεια ούρων. «Δυστυχώς η δυσοίωνη αυτή εξέλιξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας τους  η διστάζουν και δεν απευθύνονται  έγκαιρα στο γιατρό τους, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται    τα κρούσματα από τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος» πρόσθεσε  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κ Καντζάβελος.Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής  η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία σε συνεργασία με  τις Εθνικές Ουρολογικές Εταιρείες, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει  καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος.
Στο πλαίσιο αυτό φέτος η  τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (15 με 21) ορίστηκε ως Ουρολογική εβδομάδα,  με  βασικό σύνθημα «Υπάρχουν Λύσεις.  Ρωτήστε τον Ουρολόγο σας».
« Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, τη  Δευτέρα 15, την Τετάρτη 17 και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου γιατροί μέλη της Ελληνικής Ουρολογικής  Εταιρεία σε ολόκληρη τη χώρα θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες» τόνισε ο Γ.Γ κ Αλκης Γρηγοράκης.Στην  Αττική οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται φυλλάδια από τις ουρολογικές κλινικές των νοσοκομείων αλλά και από δυο περίπτερα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας στην πλατεία Κοραή και στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά 

                          ΣΤΥΤΙΚΗ      ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Στυτική Δυσλειτουργία  είναι η αδυναμία ενός άνδρα να πετύχει και να διατηρήσει μια στύση επαρκή για μια ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.
Επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής, τόσο του άνδρα, όσο και της συντρόφου του. Είναι πολύ συχνή, αφού προσβάλει περισσότερους από έναν στους δέκα άνδρες. , χωρίς να κατ' ανάγκη να αποτελεί φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης. Δυστυχώς όμως, μόνο το 10% αυτών των ανδρών καταφεύγουν στον Ουρολόγο για να την αντιμετωπίσουν.Είναι μία νοσηρή κατάσταση με πολλές πιθανές αιτίες. Σήμερα υπάρχουν επίσης πολλές διαφορετικές θεραπείες και είναι πολύ πιθανό, κάποια απ' αυτές να είναι αποτελεσματική και για σας. Έτσι, αν η σεξουαλική σας ζωή έχει υποβαθμιστεί λόγω της Στυτικής Δυσλειτουργίας μην διστάζετε να επισκεφθείτε τον Ουρολόγο σας.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ     ΑΙΤΙΑ

Στις  8  από τις 10 περιπτώσεις η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε οργανικά αίτια, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η σεξουαλική επιθυμία δεν επηρεάζεται. Τέτοια αίτια μπορεί να είναι:
·        Μειωμένη παροχή αίματος στο πέος.
·        Νευρολογικές παθήσεις και τραύματα των νεύρων του πέους.
·         Σακχαρώδης διαβήτης: Είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες .
·        Παρενέργειες φαρμάκων.
·        Κατάχρηση οινοπνευματωδών και χρήση ναρκωτικών.                       

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ         ΑΙΤΙΑ

·        Το στρες, που μπορεί να οφείλεται σε επαγγελματικά, οικονομικά, οικογενειακά ή κοινωνικά προβλήματα.
·        Το Άγχος.
·        Τα προβλήματα στη σχέση.
·        Η κατάθλιψη.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ  ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 ·        Κάπνισμα: Το κάπνισμα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου. Επίσης το κάπνισμα διπλασιάζει τις πιθανότητες Στυτικής Δυσλειτουργίας. Ένας νεαρός καπνιστής θα πρέπει να ξέρει ότι έχει διπλάσιες πιθανότητες να έχει   πρόβλημα όταν γίνει μεσήλικας, από ένα μη καπνιστή.
·        Υπέρταση: Συνιστάται συστηματικός έλεγχος της πίεσης τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.
·        Παχυσαρκία: Αν είστε υπέρβαρος, η απώλεια του περιττού βάρους θα σας ωφελήσει σημαντικά.
·        Υψηλή χοληστερίνη: Η χοληστερίνη είναι απαραίτητο να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα με την κατάλληλη θεραπεία.
·        Σωματική άσκηση: Αν η δουλειά σας δεν περιλαμβάνει σωματική δραστηριότητα, συνιστάται άθληση τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδος.
·        Κακή Διατροφή: Συνιστάται υγιεινή διατροφή (Μεσογειακή διατροφή)
·        Οινοπνευματώδη: Αποφυγή κατάχρησης οινοπνευματωδών.
·        Σακχαρώδης διαβήτης: Αν είστε διαβητικός, η σωστή ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και της πίεσης, θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις του διαβήτη στα αγγεία σας.                          

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ             ΕΠΙΛΟΓΕΣ

·        Φάρμακα από το στόμα.
·        Ασκήσεις πυελικού εδάφους .
·        Αντλίες κενού.
·        Ενδοπεϊκές ενέσεις.
·        Πεϊκές προθέσεις.

Αθήνα  11  Σεπτεμβρίου 2008   
COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5026051

     
     
2011 © therapy.gr.
Όροι Χρήσης |  Privacy Policy