Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε  τα νέα του Therapy.gr στείλτε μας το email σας: 
 
 
 
 
Το ψωμί των Εσσαίων
 

Το ψωμί των Εσσαίων έχει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά: Είναι στην ουσία ψωμί από φυτρωμένο σπόρο σιταριού. Αυτή του η ιδιαιτερότητα του δίνει εξαιρετικές και μοναδικές ιδιότητες. Έχει την απόλυτη υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνες από οποιοδήποτε άλλο είδος ψωμιού, μολονότι έχει χαμηλή αξία σε θερμίδες και είναι ουσιαστικά ελεύθερο από αλάτι και λιπαρά. Είναι ιδανικό για ανθρώπους που επιθυμούν πλούσια και συνεχή σε ενέργεια τροφή (λόγω των πολυσύνθετων υδατανθράκων), με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδανικό για αυτούς που γυμνάζονται εντατικά.

Είναι επίσης ιδανικό για ένα αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων με ειδικές διατροφικές ανάγκες καθώς δεν περιέχει συστατικά άλλα από σιτάρι ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας και καθαρό φιλτραρισμένο νερό – ΧΩΡΙΣ αλεύρι, μαγιά, λιπαρά, ζάχαρη, γλυκαντικά, αυγά, αλάτι ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι γνωστό ότι το βιολογικό ψωμί από φύτρο σταριού καταναλώνεται από ανθρώπους που αποφεύγουν την γλουτένη και σιτάρι στην δίαιτά τους. Αλλά ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι παρόλα τα υγιεινά συστατικά που περιέχει, είναι και πολύ νόστιμο!
Η υψηλή θρεπτικότητα, του ψωμιού από φυτρωμένο σιτάρι, επιτυγχάνεται μέσω ειδικής διαδικασίας. Αρχικά, μόνο οι καλύτεροι σπόροι σταριού μουσκεύονται σε αγνό φιλτραρισμένο νερό κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Αυτοί οι σπόροι αφήνονται να φυτρώσουν φυσικά. Όταν πλέον είναι φυτρωμένοι, τα φύτρα αλέθονται, φορμάρονται και σιγοψήνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το φύτρωμα του σπόρου αυξάνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ένζυμα, ενώ πολύπλοκα άμυλα στο σιτάρι μετατρέπονται σε φυσικά ζάχαρα παρέχοντας έτσι μια εύπεπτη και πλούσια πηγή ενέργειας.
Χρησιμοποιώντας ολόκληρο τον κόκκο σταριού το ψωμί περιέχει όλες τις ίνες του φλοιού (πίτουρο) καθώς και το φύτρο του αρχικού σιταριού, και αυτό ανεβάζει την περιεκτικότητα  σε ίνες σχεδόν στο διπλάσιο από κάθε άλλο τύπο ψωμιού. Έρευνες στις ΗΠΑ από τον Dr D' Adamo, έδειξαν ότι για να διατηρήσουμε τέλεια υγεία, πρέπει να τρώμε σύμφωνα με την ομάδα αίματός μας. Αυτό γιατί ο οργανισμός μας αντιδρά διαφορετικά στις διάφορες λεκτίνες των τροφών με αποτέλεσμα κάποιες τροφές να μας ταιριάζουν και σε κάποιες άλλες να αντιδρούμε αρνητικά. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι μολονότι το σιτάρι δεν είναι κατάλληλο για όλες τις ομάδες, το ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι είναι κατάλληλο για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.

 

     
     
2011 © therapy.gr.
Όροι Χρήσης |  Privacy Policy