Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε  τα νέα του Therapy.gr στείλτε μας το email σας: 
 
 
 
 
Άγριες Γαλαζοπράσινες Άλγες - Ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας
 
Οι Γαλαζοπράσινες Άλγες - φύκια ανήκουν στην τάξη των κυανόφυτων, ένα είδος αρχέγονων μονοκύτταρων φυτικών οργανισμών (φυτικό πλαγκτόν). Είναι από τα τρία πρώτα είδη ζωής του πλανήτη που εμφανίστηκαν 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν και σήμερα είναι ένα από τα πρώτα στάδια της διατροφικής αλυσίδας.
Οι άλγες αυτές είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών στη πιο τέλεια ισορροπία. Είναι άμεσα αφομοιώσιμε διότι έχουν αμυλώδες κυτταρικό περίπβλημα και όχι κυτταρίνης. Περιέχουν 60% εύπεπτης πρωτεϊνης με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε αναλογίες όμοιες με του ανθρώπινου οργανισμού.

Επίσης περιέχουν σε εύπεπτη οργανική ορφή, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ενεργά ένζυμα, ακόρεστα λιπαρά οξέα, υψηλά επίπεδα βήτα καροτίνης, αντιοξειδωτικά και σημαντικές οργανικές ουσίες όπως χλωροφύλλη και φυκοκυανίνη.
  • Βοηθούν στην αποτοξίνωση και την αποβολή τοξικών μετάλλων και χημικών ουσιών από τον οργανισμό. Βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.
  • Είναι μια εξαιρετική πηγή βιοδιαθέσιμων λιπαρών οξέων (Ω3 και Ω6), βητα καροτίνης, βιταμίνης Β12, και χλωροφύλλης. Δρουν κατά της αναιμίας και ισορροπούν τη χοληστερίνη.
  • Η γαλάζια χρωστική τους ουσία, φυκοκυανίνη, είναι ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό. (Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό - μπλοκάρουν την οξείδωση των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που είναι η αιτία εκφυλιστικών ασθενειών, γήραντσης και διαφόρων προβλημάτων υγείας).
  • Η φυκοκυανίνη είναι επίσης ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας - μπλοκάρει το ένζυμο κυκλοοξυγενάση (COX-2) το οποίο είναι το αίτιο σύνθεσης παραγόντων μετάδοσης πόνου και φλεγμονών στον οργανισμό.
  • Περιέχουν επίσης σημαντική συγκέντρωση του νευροπεπτιδίου φενυλεθυλαμίνης (ΡΕΑ) μια ουσία ενδογενής του εγκεφάλου. Η ουσία αυτή ενισχύει την διανοητική συγκέντρωση, εστίαση, διαύγεια, είναι τονωτικό της ψυχολογικής διάθεσης και φυσικό αντικαταθλιπτικό.
  • Ενισχύουν το ανοποιητικό σύστημα μέσω της κινητοποίησης των ανοσοποιητικών κυττάρων "natural killers", που εξοντώνουν τα καρκινικά κύτταρα και ιούς.
  • Ενισχύουν την κινητοποίηση/κυκλοφορία των (ενδογενών) βλαστοκυττάρων (stem cells) του μυελού των οστών, προς τους ιστούς, στηρίζοντας τον φυσικό μηχανισμό αναζωογόννησης και αυτοθεραπείας του οργανισμοού, καθιστώντας το ένα φυσικό προϊόν κυτταρικής αναζωογόννησης και αυτοθεραπείας εκφυλιστικώ ασθενειών, γήρανσης και άλλων προβλημάτων υγείας (κατά κάποιο τρόπο ένα είδος ελιξίριου νεότητας και μακροζωίας).
     
     
2011 © therapy.gr.
Όροι Χρήσης |  Privacy Policy