Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε  τα νέα του Therapy.gr στείλτε μας το email σας: 
 
 
 
 
 
28 & 29 Ιανουαρίου 2012: Σεμινάριο στο Παραδοσιακό Τάι Μασάζ
 

Σάββατο 28 & Κυριακή 29/01/2012 
Ώρες: 10:00-15:00
Life Therapy Academy

Το Παραδοσιακό Thai μασάζ αποτελεί μια από τις πιο αρχαίες μεθόδους ολιστικής θεραπευτικής. Η προέλευσή της συνδέεται με τα Βουδιστικά μοναστήρια της Βόρειας Ταϊλάνδης πριν από 2000 χρόνια.
Διδάσκεται στους ναούς με διάφορες παραλλαγές και συστήματα ανάμεσα στη Βόρεια και στη Νότια Ταϊλάνδη.
Το Παραδοσιακό Thai μασάζ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό πολλών και διαφορετικών τεχνικών όπως διατάσεις, πιέσεις βελονιστικών ή ρεφλεξολογικών σημείων, πιέσεις σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια.
Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους πήχεις τους αγκώνες, τα γόνατα, τα πέλματα, αλλά και όλο το σώμα.
Όπως και στο Shiatsu ή σε άλλες εφαρμογές της παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, όταν η ενέργεια που ρέει μέσα σε ενεργειακά κανάλια (και είναι υπεύθυνη για τη ζωή μας σε υλικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο) βρεθεί σε κατάσταση ανισορροπίας, αυτό δημιουργεί το αίσθημα του πόνου και σημειοδοτεί την άφιξη της ασθένειας. Το Παραδοσιακό Thai μασάζ, εφαρμόζοντας πιέσεις ή διατάσεις στα σημεία αυτά των καναλιών οδηγεί στην απελευθέρωση του ενεργειακου μπλοκαρίσματος και στην επαναφορά της ροής. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην μείωση ή στην εξαφάνιση του πόνου. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της άσκησης των τεχνικών του Παραδοσιακού Thai μασάζ είναι το πολύ εντυπωσιακό των κινήσεων, πιέσεων και διατάσεων που επιτυγχάνονται με πολύπλοκα κλειδώματα, λαβές και κινήσεις μοχλισμού των δύο σωμάτων που εμπλέκονται στην συνεδρία.

 
     
     
2011 © therapy.gr.
Όροι Χρήσης |  Privacy Policy